EVERYDAY UNIFORM
Mathias har købt en t-shirt fra Everyday Uniform. Måske tænkte du ikke over det, men brandet er fiktivt, og det er et, vi har fundet på. Men - ligesom med I en tynd tråd - så er problemerne, der omgiver brandet, er virkelige.
Vi har opfundet Everyday Uniform så vi ikke hænger nogen ud. Brandet er en stedfortræder for et hvilket som helst fast fashion brand, og repræsenterer mange af de ting, som burde være anderledes i modeindustrien, men desværre endnu ikke er det.
Klikker du ind på everydayuniform.dk, så har vi lavet et røntgensyn til dig.
Siden synliggør nogle af de steder, hvor røde alarmklokker burde ringe, når du shopper.
- Hvilket materiale er tøjet lavet af? Blandingsmaterialer er sværere at genanvende, fordi det er spundet ind imellem hinanden og nærmest umuligt at skille ad igen.
- Fuld returret? Okay, det er jo smart, hvis tøjet ikke passer. Men så er det også mindre forpligtende for dig som forbruger - for du kan jo altid bytte tøjet, hvis du ikke kan lide det. Men meget af tøjet bliver ikke byttet, og det bliver heller ikke en del af vores faste garderobe. I stedet ender det ubrugt i bunden af skabet.
- Ny kollektion? Igen? Mange fast fashion-brands har mellem 12 og 24 kollektioner på et år, og gør det nærmest umuligt at være opdateret på tidens hotteste trends.
- Og prisen? Er det for godt til at være sandt? Er det ikke lidt for billigt?
Så tag dine egne røntgenbriller på, og prøv at klikke rundt på dine yndlings-brands hjemmesider, og se, hvad de selv skriver om bæredygtighed og klimapåvirkning. Vær kritisk, og sæt spørgsmålstegn ved dét, der virker forkert.