Julie Blichfeld

Instagramjulieblichfeld

Hvad er det bedste, ved at købe vintage- og genbrugstøj?

Du får noget unikt, som ingen andre har og har mulighed for at sammensøtte mere personlige looks. Oftest får du mere for pengene, da kvaliteten er bedre end det du fx kan finde i Vero Moda og på det personlige plan kan du købe vintage og genbrug med god smag i munden.

Betyder det så, at du aldrig går i H&M?

Jeg har helt sikkert haft mange moralske "snakke" med mig selv om lige prøcis dette, da det på en måde er så indgroet en ting for mig og min generation (og mange andre) at handle fast fashion. Jeg har skulle ændre mit mindset til, at det ikke er en mulighed og efter jeg gjorde det, er det blevet nemmere at styre udenom. Hvis jeg mangler en ny skjorte, jakke eller lignende, er jeg aldrig fristet af at gå i H&M eller andre fast fashion kæder, fordi mit mindset nu er kodet til hellere at ville have noget andet. Men mangler jeg strømpebukser, nye bodyer til min søn eller lignende, går jeg i H&M. Jeg vil til hver en tid dog altid gå efter conscious linjen eller på anden måde prøve at tage så børedygtigt et valg som muligt indenfor H&M regi.

Hvordan kom du selv i gang med at købe tøj på denne måde?

Min interesse for vintage tøj startede i gymnasiet, hvor jeg opdagede at jeg kunne få nogle virkelig seje og unikke ting til billige penge. Langsomt fik jeg ændret mine shoppevaner til at være på fx ASOS til at vøre mere på Trendsales og DBA (som var de online genbrugs-sites der var dengang) Dengang handlede det for mig ikke om at være klimabevidst men langt mere om moden, håndværket og den unikke stil. Det tager også længere tid at shoppe på den måde, men for mig blev det en slags hobby. I dag er der så mange brugt-alternativer, at jeg næsten føler det er fjollet at købe nyt og give ny-pris for det.

Må man købe mere tøj, fordi det er vintage?

Jeg vil ikke gøre mig til dommer over hvor meget og hvor lidt tøj man må købe, uanset om det er nyt eller gammelt. Jeg vil dog til hver en tid anbefale, at lave nogle gode investeringer og styre udenom hurtige trends. Og hvis du vil være med på en trend (fx skjorter med store kraver), så se om du ikke kan finde et brugt item der passer til trenden i stedet for bare at købe det nemme nye valg som mange andre også har.